Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Een woning die er netjes uitziet is belangrijk voor veel mensen. Dit geldt niet alleen voor de buitenkant maar zeker ook voor de binnenzijde. Als uw huis aan de binnenkant netjes geschilderd is oogt dit meteen goed en verzorgd.

Waarom is binnenschilderwerk belangrijk?

Als het interieur van uw woning netjes verzorgd is dan geeft dit een goede uitstraling. Mooie meubels alleen zijn niet voldoende, ook de woning zelf dient in orde te zijn waarbij u ook denkt aan een schoon en geschilderd plafond, muren, deuren, ramen en kozijnen.

Uitstraling en uiterlijk

Als dit allemaal in orde is gemaakt oogt de woning ook goed. Binnenschilderwerk zorgt voor een verzorgd uiterlijk van de woning maar kan het ook een compleet nieuwe uitstraling geven als u ervoor kiest de muren en andere kleur te geven, simpelweg omdat u een nieuwe look aan het huis wilt geven.

Bescherming van de woning

Naast de nette uitstraling die een geschilderde woning u biedt geeft het ook bescherming als er binnen goed geschilderd is. Binnenschilderwerk zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen in uw huis die zwaar belast worden minder snel slijten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trap die geschilderd wordt en waar veel over gelopen wordt. Daarnaast beschermt binnenschilderwerk ook tegen het binnendringen van vocht en het ontstaan van schimmel.

Hoe vaak binnenschilderwerk uitvoeren?


Hoe vaak schilderwerk uitvoeren? Het schilderwerk binnen in de woning heeft in de regel minder te lijden dan het buitenschilderwerk omdat het niet beïnvloed wordt door de weersomstandigheden. De meeste mensen schilderen binnen of laten dit door een binnenschilder doen als ze de kleur zat zijn en wat anders willen of als het verfwerk begint te slijten. Bij normaal gebruik is de slijtage na gemiddeld een jaar of 10 te bemerken.

Watergedragen verf is verplicht voor binnen

Als uw binnenschilderwerk gaat doen is het belangrijk dat u daarvoor gebruikt maakt van verf die geschikt is. Om zowel uzelf als het milieu te beschermen kiest u voor binnenschilderwerk voor watergedragen verf. Het is zelfs verplicht om binnen verf te gebruiken die op waterbasis gemaakt is. Andere voordelen van watergedragen verf zijn dat het geurarm is, het snel droogt en kleurvast is.

Kies de juiste verf

U kunt voor binnen een keuze maken uit diverse soorten verf, ook afhankelijk van wat u ermee wilt schilderen en in welke ruimte dit gedaan wordt. Als u ervoor kiest de woning te laten schilderen maak dan altijd gebruik van de expertise van de binnenschilder. Zij kunnen naast schilderen andere klussen voor u doen maar ook goed advies geven.

Binnenschilderwerk tips

Als u ervoor kiest de woning aan de binnenzijde te schilderen houdt u het beste rekening met het volgende. Zorg er voordat er geschilderd wordt altijd voor dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is. Op die manier hecht de verf beter en wordt er geen viezigheid onder geschilderd. Zeker bij het schilderen van muren is het belangrijk dat er geen oneffenheden in zitten als er geschilderd wordt. Samen met Schilder Nu hebben we een aantal tips op een rij gezet:

Zorg voor nette lagen

Zorg er ook voor dat u een voorstrijkmiddel gebruikt voordat u met de echte verf aan de slag gaat. Op die manier hecht de verf beter en is de oorspronkelijke kleur makkelijk overschilderbaar. Breng ook altijd meer lagen dun aan. Dit oogt beter dan één dikke laag.

Gebruik goed materiaal

Zorg ervoor dat u het juiste materiaal gebruikt. Dit betekent niet alleen goede verf voor dat wat u wilt schilderen maar ook de juiste kwasten en rollers. Voor muren gebruikt u immers andere verf en andere kwasten dan voor een raam of kozijn.

Reinig het materiaal goed

Maak de kwasten en rollers na gebruik netjes schoon zodat u ze de volgende dag nog kunt gebruiken en ze niet helemaal hard geworden zijn. Sluit het blik of de emmer altijd goed af zodat de verf niet uitdroogt.

Kosten van een binnenschilder

Veel mensen kiezen ervoor zelf het binnenschilderwerk te doen. Bent u echter niet zo handig of heeft u er gewoon geen tijd voor of zin in? Dan kunt u het werk ook uitbesteden aan een professionele binnenschilder. De kosten kunnen erg verschillen tussen schilders. Daarom is het zinvol altijd eerst een aantal offertes aan te vragen zodat u de schilders kunt vergelijken en de beste prijs-kwaliteit verhouding kunt vinden.