Traprenovatie

Vaak kiezen voor het compleet vernieuwen van een trap als de trap slijtage vertoont. Toch is dit vaak niet nodig. Door uw trap te laten renoveren, lijkt uw trap als nieuw, maar heeft u heel wat kosten bespaart. U heeft bij traprenovatie een ruime keuze aan materialen. Lees hier verder over een aantal opties.

Linoleum

Linoleum is een stevig materiaal, zeer geschikt voor trappen. Het is erg slijtvast en gaat daarom lang mee. Linoleum trekt weinig stof aan, en is dus ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. Het is verkrijgbaar in bijna alle soorten en maten en past daarom in bijna ieders huis.. Ook is het makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Linoleum is een van de goedkoopste materialen als we het hebben over traprenovatie. De kosten van een traprenovatie liggen tussen ongeveer €1200,- en €1500,-

Tapijt

Tapijt als trapbekleding heeft veel voordelen. Het heeft een goede isolerende werking, geeft meer veiligheid bij een val, heeft veel grip en is geluiddempend. Tapijt is verkrijgbaar in bijna elke gewenste kleur. Met een prijs tussen ongeveer €900,- en €1500,- is het de goedkoopste manier van trapbekleding.

Hout

Houten trapbekleding geeft een mooie rustige uitstraling aan uw huis. Het voordeel van hout is dat houten trap erg lang meegaat. Hout slijt niet snel en is daarom erg duurzaam. Er zijn veel verschillende soorten hout geschikt voor trappen, hierdoor zijn er veel keuzes qua verschillende kleuren en structuren. De prijs van een houten trap varieert erg per houtsoort maar gemiddeld zal de prijs tussen €1500,- en €2700,- liggen.

Laminaat

Laminaat is een goed geschikt materiaal voor een trap. Het is stevig en gaat lang mee. De kleurkeuze is zeer divers. Laminaat is geluiddempend en makkelijk te onderhouden. Een nadeel van laminaat is dat het wel glad is. Het is dus aan te raden om te kiezen voor antislip laminaat, of om een antislip strook aan te brengen. Laminaat is goed betaalbaar met een prijs vanaf ongeveer €1500,- voor een gehele renovatie.

Hulp nodig bij traprenovatie of trapbekleding? Van der Kolk uit Enschede staat voor u klaar om uw trap in Twente onder handen te nemen.