Gevelreiniging

Ook een vervuilde gevel? Dan is het tijd om uw gevel te reinigen! Er zijn verschillende soorten gevelvervuiling en dus ook verschillende manieren om deze vervuiling te reinigen. In principe zijn er drie manieren om uw gevel te reinigen. Wij hebben deze drie voor u op een rijtje gezet.

Stoomreiniging

We beginnen met de stoomreiniging. Deze manier van gevelreiniging is bedoeld om milde aanslagen te verwijderen. Hierbij kunt u denken aan aanslag als mos of klimop. Bij stoomreiniging wordt water verhit tot 145 graden Celsius en dit wordt vervolgens onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten. Er wordt met maximaal 300 bar gespoten. Door de combinatie van de hitte en de hoge druk, zal de aanslag op uw muur los laten. Als de muur met de hoge druk spuit is gespoten, wordt deze vervolgens af gespoeld met normaal water om het resterende vuil weg te halen.

Chemisch reinigen

Om matige vervuiling als verfresten of roetaanslag te verwijderen, wordt er gebruik gemaakt van chemische reiniging. Bij de chemische reiniging wordt de gevel eerst ingezet met een reinigingsmiddel. Het reinigingsmiddel zal er voor zorgen dat het vuil oplost in het reinigingsmiddel. Als al het vuil is opgelost, wordt het middel van de gevel afgespoeld met water. Het water wordt op gevangen en vervolgens gerecycled.

Stalen

Stalen is een manier om gevels met hardnekkig vuil op uw gevel te verwijderen. Vaak is dit zware vervuiling als graffiti of zware roetaanslag. Bij stralen wordt er een mengsel van water en straalmiddel (bijvoorbeeld zand) tegen uw gevel aan gespoten onder lage druk. Op deze manier poets het mengsel de gevel als het ware schoon en wordt het vuil verwijderd.

Kosten

De kosten van gevelreiniging variëren per manier van reinigen. De stoomreiniging is de goedkoopste manier en kost gemiddeld ongeveer €5,- per m2. De chemische reiniging en het zandstralen zijn daarentegen iets duurder met gemiddeld een prijs van ongeveer €15,- per m2. In de meeste gevallen adviseren wij om de gevelreiniging uit te besteden aan een expert. Een voorbeeld van een vakman in deze branche is De Jong BV Gevelreiniging uit Enschede.