Gelaagd glas

gelaagd glas

Gelaagd glas, wat is dit nou precies en waarom zou u er voor kiezen? Wij vertellen u iets over wat gelaagd glas is en waarom het een goede reden is om voor gelaagd glas te kiezen.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is glas dat uit meerder aan elkaar vast gesmolten platen glas bestaat. De platen zijn aan elkaar vast gesmolten doormate van een speciale laag doorzichtige folie. De folie zorgt ervoor dat als het glas kapot gaat, het glas niet uit elkaar valt. Het is moeilijk kapot te maken en het is daarom ook een goede manier om uw huis te beschermen tegen inbraak. Ook heeft het glas door de dikte een goede isolatiewaarde en isoleert het uw huis goed. Het kan jaarlijks al een groot bedrag besparen aan energiekosten als u gelaagd glas neemt.

Waarom gelaagd glas kiezen?

Er zijn verschillende goede redenen om gelaagd glas te kiezen. Wij geven u drie redenen om voor gelaagd glas te kiezen!
1. Veilig
Als u glazen deuren of ramen in uw huis heeft, bestaat de kans dat deze kapot kan gaan. Het voordeel van gelaagd glas is dat als het kapot gaat, het glas niet helemaal uit elkaar valt. Het wat tussen het glas is gesmolten, houdt het uit elkaar spatten van het glas tegen. Hierdoor ontstaat er alleen maar een ster of barst. Doordat het nu niet allemaal naar beneden valt, is de kans op een verwonding veel kleiner.
2. Inbraakwerend
Het glas is moeilijker kapot te krijgen en dit is dus goed tegen inbraak. Bij enkel glas is het gemakkelijk voor de inbrekers om het raam zo kapot te gooien met bijvoorbeeld een steen. Met gelaagd glas kan dit niet en zijn inbrekers dus veel langer bezig met het kapot maken van het raam.
3. Isolerend
Doordat het glas uit minimaal twee lagen bestaat, is heeft het een goede isolatiewaarde. Hoe dikker het glas, hoe beter het isoleert. De goede isolatie van het glas bespaart u een hele hoop aan energiekosten. Dit is niet verkeerd natuurlijk.

Waar wordt gelaagd glas gebruikt?

Vooral banken, juweliers en andere soorten inbraakgevoelige bedrijven maken gebruik van gelaagd glas. Dit is vooral voor de veiligheid. Tegenwoordig wordt gelaagd glas ook steeds populairder in normale huishoudens. Dit omdat het dus veilig, inbraakwerend en ook isolerend is. Glashandel Direct kan u van dienst zijn als het aankomt op het beveiligen van uw woning door middel van inbraakwerend glas. Glashandel Direct biedt bovendien 24 uursservice. Wel zo gemakkelijk indien u met spoed een glashandel nodig heeft!